Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Από 13 Ιουνίου 2018 No Comments

 Θεσσαλονίκη, 13 Ιουνίου 2018

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

 

Η κατάσταση στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους έχει φτάσει στο απροχώρητο με τις συμμορίες λαθρεμπόρων  τσιγάρων, καπνικών προϊόντων και άλλων ειδών παρεμπορίου που δραστηριοποιούνται ανενόχλητες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Επίσης, τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες βίαιων περιστατικών και αιματηρών συγκρούσεων με τραυματισμούς ανάμεσα σε ανταγωνίστριες συμμορίες, με τελευταίο περιστατικό εχθές, 12 Ιουνίου 2018, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις και τραυματισμοί μπροστά στα έντρομα μάτια πολιτών, επισκεπτών και επαγγελματιών της περιοχής.

Η όλη κατάσταση έχει εξωθήσει τους πολίτες και τους επαγγελματίες της περιοχής στα όρια της υπομονής τους. Με το λαθρεμπόριο που διενεργείται το κράτος χάνει έσοδα καθημερινά ενώ οι επαγγελματίες βιώνουν αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς οι ίδιοι πρέπει να ανταποκρίνονται σε όλες τις υποχρεώσεις που προβλέπουν οι νόμοι. Ταυτόχρονα με τα παραπάνω βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται δραματικά λόγω της φοβίας των πολιτών να πλησιάσουν ενώ και οι ίδιοι αισθάνονται τρομοκρατημένοι με το ενδεχόμενο στοχοποίησης από τις συμμορίες αν διαμαρτυρηθούν ή καταγγείλουν τα γεγονότα.

Το δύσκολο έργο των Ελεγκτικών Μηχανισμών και των Διωκτικών Αρχών είναι κατανοητό, ωστόσο η Πλατεία Αριστοτέλους αποτελεί την καρδιά και την εικόνα της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί να απαξιώνεται το κέντρο της Θεσσαλονίκης με αυτή την απογοητευτική εικόνα, που μόνο βλάπτει την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης. Θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα εκ μέρους όλων των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, με πάταξη του παρεμπορίου και λαθρεμπορίου αλλά και με προστασία των περιουσιών  και της σωματικής ακεραιότητας πολιτών και επαγγελματιών.