Θεσσαλονίκη, 27 Ιουλίου 2022

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ: «Στήριξη της Ο.Ε.Ε.Θ. από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα»

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Γιουτίκα με τον Πρόεδρο, Γεώργιο Μουτσογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Ε.Θ.), Παναγιώτη Καρασαββίδη.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως είναι το ενεργειακό κόστος, η φορολόγηση και οι κρατικές ενισχύσεις.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την στήριξη του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα έμποροι και επαγγελματίες και δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες που γίνονται από μέρους της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η παροχή διευκολύνσεων από την πλευρά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ένταξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 και συγκεκριμένα στη δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

«Θεωρούμε πολύ σημαντική την στήριξη της Περιφέρειας για την ανάπτυξη συνεργειών στον αγώνα που κάνουν σήμερα οι επαγγελματίες για να επιβιώσουν, μέσα σε δύσκολες συνθήκες», τόνισε ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Ε.Θ., Γεώργιος Μουτσογιάννης, ο οποίος παρέδωσε φάκελο στον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα με τα αιτήματα των σωματείων – μελών της Ομοσπονδίας.

Για το Δ.Σ. της Ο.Ε.Ε.Θ.

      Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας    Μουτσογιάννης Γεώργιος                                Καρασαββίδης Παναγιώτης

 

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου στον Υπολογιστή σας : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΕΕΘ