Ανακοινώσεις

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Από 14 Ιουλίου 2015 No Comments

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,

Για τον τιτάνιο αγώνα που δώσατε και για την μεγάλη και ιστορική επιτυχία σας, στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών με τους εταίρους μας, καθόσον αφορά την υπογραφή της συμφωνίας διάσωσης της χώρας από την χρεωκοπία και την αποτροπή του Crexit, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, σας απευθύνει τα θερμά του συγχαρητήρια και σας εύχεται καλή επιτυχία στην υλοποίηση των μέτρων της συμφωνίας.

Είναι γεγονός κ. Πρωθυπουργέ ότι δώσατε μια σκληρή και γενναία μάχη, κατά τις διαπραγματεύσεις και αποτρέψατε τα χειρότερα που επίμονα, ορισμένοι κύκλοι επιζητούσαν για την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Πετύχατε την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και την υπόσχεση για αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις που διέρχεται και να βαδίσει με σταθερά βήματα στην ανάπτυξη και την προκοπή.

Χρειάζονται όμως, να γίνουν και πολλά ακόμη, για να αποκτήσει η οικονομία βιωσιμότητα και να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, ώστε οι επιχειρήσεις να αποφύγουν την οικονομική ασφυξία και να ανακάμψουν, συμβάλλοντας και στην αντιμετώπιση του κοινωνικού δράματος που είναι η ανεργία.

Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ, είμαστε βέβαιοι με τις πολιτικές αρετές που διαθέτετε καθώς και την τόλμη, επιμονή και υπομονή που σας χαρακτηρίζουν, θα επιτύχετε τα καλύτερα προς το συμφέρων της χώρας και του ελληνικού λαού, που σκληρά δοκιμάζονται από την μεγάλη κρίση που διέρχονται .

Τελειώνοντας, σας διαβεβαιώνουμε ότι η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, θα σταθεί στο πλευρό σας, και  σε ότι ζητήσετε την συνδρομή μας θα είμαστε πάντα παρόντες βοηθώντας το έργο σας.