Ανακοινώσεις

«Επιστολή Στήριξης της Ο.Ε.Ε.Θ. στον Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης».

Από 10 Απριλίου 2024 No Comments

ΑΡ. ΠΡΩΤ: 329

Θεσσαλονίκη, 10 Απριλίου 2024

Π Ρ Ο Σ:

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ελευθέριο Αυγενάκη

Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Διονύσιο Σταμενίτη

Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σταύρο Καλέτση

ΘΕΜΑ: «Επιστολή Στήριξης της Ο.Ε.Ε.Θ. στον Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης».

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αξιότιμοι κ. Υφυπουργοί,

Έπειτα από τη σχετική επιστολή του Σωματείου-Μέλους μας, του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή καθώς διαπιστώνουμε και εμείς με τη σειρά μας ως Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου καθώς και την ανάγκη άμεσης επίλυσής του.

Σχετικά με το έγγραφο που λάβαμε από τον Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης και το οποίο σας επισυνάπτουμε, γίνεται εύκολα αντιληπτό το γεγονός ότι αν πραγματοποιηθεί η σχεδιαζόμενη για το χρονικό διάστημα από 15/04/2024 έως και 30/06/2024 απεργία/αποχή της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ., μέλη της οποίας είναι οι Γεωπόνοι οι οποίοι ως επιθεωρητές-ελεγκτές είναι αρμόδιοι και πραγματοποιούν τους προβλεπόμενους εκ του νόμου φυτοϋγειονομικούς ελέγχους στα διακινούμενα από και προς την Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης φυτικά προϊόντα, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα μέλη του Συνδέσμου, καθώς καθιστά αδύνατη τόσο την εξαγωγή των προϊόντων των Ελλήνων παραγωγών στο εξωτερικό όσο και την εισαγωγή τους στην Ελλάδα και την ακόλουθη διάθεσή τους στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό πως οι οικονομικές επιπτώσεις δεν θα περιοριστούν μόνο στα μέλη του Συνδέσμου αλλά και στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας και συνάμα θα οδηγηθούμε σε ελλείψεις τροφίμων και αύξηση των τιμών διάθεσης των οπωροκηπευτικών προϊόντων στους καταναλωτές.

Ως Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Ε.Θ.) συμμεριζόμαστε πλήρως την ανησυχία και την αγωνία των μελών του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης και ζητούμε την παρέμβασή σας. Είμαστε βέβαιοι ότι με την ιδιαίτερη ευαισθησία που σας διακρίνει, θα επιληφθείτε άμεσα της επίλυσής του ζητήματος, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω δυσμενείς επιπτώσεις.

Ολοκληρώνοντας σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συνεργασία σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

 Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ο.Ε.Ε.Θ.

      Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας    Μουτσογιάννης Γεώργιος                                Καρασαββίδης Παναγιώτης