«ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΜΕ POS».

Από 29 Μαρτίου 2024 No Comments

Θεσσαλονίκη, 29 Μαρτίου 2024

ΑΡ. ΠΡΩΤ: 295

Π Ρ Ο Σ:

Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη

Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Νίκο Παπαθανάση

Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη

Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Θάνο Πετραλιά

ΘΕΜΑ : «Αίτημα παράτασης σύνδεσης ταμειακών μηχανών με POS».

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αξιότιμε κ. Αν. Υπουργέ,

Αξιότιμοι κ. Υφυπουργοί,

Εκ μέρους του Προέδρου κ. Μουτσογιάννη Γεωργίου και των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων του Νομού Θεσσαλονίκης, γνωρίζοντας πως η προθεσμία σύνδεσης ταμειακών μηχανών με POS μπορεί να επεκταθεί για έναν ακόμα μήνα υπό προϋποθέσεις και κατόπιν αιτημάτων των σωματείων – μελών μας, ζητούμε  παράταση σύνδεσης των ταμειακών μηχανών με μηχανήματα POS τριών (3) μηνών, με στόχο την αποτελεσματική ολοκλήρωση της διασύνδεσης των POS και με σκοπό να αποφευχθούν δυσμενείς καταστάσεις, οι οποίες θα πλήξουν τον επιχειρηματικό κλάδο και θα δημιουργήσουν αναταράξεις στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων.

Τονίζοντας πως ο χρόνος αναμονής είναι ιδιαίτερα μεγάλος και εξαιτίας του φόρτου εργασίας των παρόχων, οι εν λόγω εταιρείες δεν προλαβαίνουν χρονικά να καλύψουν τις ανάγκες όλων των επαγγελματιών, με αποτέλεσμα η τήρηση των τεθέντων χρονοδιαγραμμάτων να καθίσταται αδύνατη.

Κατανοούμε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο καθώς καθημερινά συσσωρεύονται  πολλές αιτήσεις των επαγγελματιών και η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με POS καθυστερεί, χωρίς ευθύνη των επαγγελματιών, οι οποίοι όμως εκτίθενται πλέον στον κίνδυνο επιβολής προστίμων.  Η τρέχουσα, λοιπόν, κατάσταση έρχεται να δοκιμάσει για ακόμη μια φορά τις αντοχές μας και δη του επιχειρηματικού κόσμου, ο οποίος θα  βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες των καθυστερήσεων αυτών.

Στις δύσκολες σημερινές συγκυρίες στις οποίες ασκείται σήμερα το επιχειρείν, η κατανόηση και ικανοποίηση του ανωτέρω αιτήματος καθίσταται επιτακτική. Ευελπιστώντας στην ικανοποίηση του αιτήματος, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνηση.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ο.Ε.Ε.Θ.

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας    Μουτσογιάννης Γεώργιος                                Καρασαββίδης Παναγιώτης